sobota 19. února 2011

Osud.cz - game over

Kdo by věřil, že se tu ještě kdy ukážu… Já ne. Existují ale děje, které člověka přimějí k návratům.

Nevěřím v brzkou všeobecnou revoluci vědomí – v dokončení procesu, který by nás naučil používat mozek tím správným způsobem, který by nám pomohl chápat vesmírné principy a vézt se na jejich vlně. Přesto ale pozoruji záchvěvy, které dávají tušit, že naše vlastní změna přichází. Pomalu a klidně se napojuje na vůli lidských bytostí a pomáhá nám volit správně.

Jednu správnou volbu jsem já osobně udělala už před lety. Práskla jsem dveřmi za Osud.cz, který jsem po jistou etapu svého života měla dokonce jako domovskou stránku. Postupem času ale, jak jsem poznávala sama sebe, poznávala jsem i účinky tohohle internetového brlohu špatných zpráv. Měla jsem dny, kdy jsem se sotva vyplazila z postele. Přestala jsem chodit mezi lidi. Na půl roku jsem přerušila školu. Strach mě úplně ochromil a já, blbá a dezorientovaná, jsem čekala „konec“ – aniž bych si pod tím slovem uměla něco konkrétního představit. Zpětně na to období hledím hlavně jako na vlastní nedospělost. Zároveň v sobě ale, přiznávám, nosím naštvání na všechny bludičky, které mi cestu téměř až do blázince osvěcovaly a ještě na tom profitovaly.

Trvalo mi několik měsíců odstřihnout se, překonat vlastní počítačové rituály a namísto internetových žump zamířit ke kvalitním zdrojům informací na internetu i (a především) mimo něj. Prakticky jsem opustila česky psané weby a zjistila, jak brutálně nepůvodní někteří čeští gurus jsou. A jak ohromná prasárna je ukrást někomu text, který zdarma pustil do elektronických vln, neuměle jej přeložit a ověsit klíčem „zaplať a dostaneš trochu světla.“

Při oslavách jara ale není třeba nadávat na zimu.

Ta dobrá zpráva a důvod, proč jsem k počítači dnes zasedla, spočívá v něčem jiném. V pomalém drolení jednoho osudového impéria. Jednoho hnízda bludiček. Hlavní indicií pro mě není ani tak brekot jeho majitele nad nedostatkem platících oveček (ten přichází v pravidelných intervalech už kolik let) či klesající křivky návštěvnosti (ty souvisí spíš s tím, že Osud je moderní asi jako zvonáče a uživatelé dnes jsou naročnější). Tím hlavním znakem pro mě osobně je ukončení předplatného jednoho z mých známých, který patřil mezi nejplamennější obhájce toho pofiderního místa, a také další pokles akčnosti osudové komunity. Nedávno jsem o tom přemýšlela a došla jsem k závěru, že předplatitelé Osudu jsou snad nejpasivnější uzavřená internetová komunita, co znám. Připomínají mi jedno morče, které jsem měla – to vylezlo, když jsem jej dostatečně dlouho a dostatečně intenzivně volala, písklo a zase se zahrabalo.

Osud.cz je pro mě sbírkou mnoha špatných prvků současnosti. Cenzurou počínaje, přes zpoplatňování cizích děl, a jediným správným politickým a duchovním názorem konče. Držel se dlouho. Teď už jen bezmocně kope. Pan majitel vyhrožuje postihy ze strany Systému častěji než ten nejhorší Big Brother. A teď už je to jen k smíchu.

Děkuji všem, kteří jej smetli svou vlastní revolucí vědomí. A vyzývám ostatní – připojte se. Zajdem pak na cukrovou vatu.


http://www.osud.biz/
http://www.freepub.comehere.cz/?cat=7
http://www.jitrnizeme.cz/
http://www.rahunta.cz/

Většinou nepřidávám na ocásek písničku. Teď se mi ale chce. Moc se sem hodí.
Nebojte se.

I never walked near the edge
Used to fear falling
I never swam far from shore
Never tried the secret door

But when you give me love
When you give me love

I have no fear of heights,
No fear of the deep blue sea,
Although it could drown me,
I know it could drown me

I didn't wander in the woods
Used to fear the darkness
I didn't like getting deep
I was scared of what I couldn't keep

But when you give me love
When you give me love

I have no fear of heights,
No fear of the deep blue sea,
Although it could drown me,
I know it could drown me

No fear of the fall
No fear if it's with you that I fall
'cause nothing could break us,
No, nothing could break us, now


29 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pekne si to napisala a pravdivo. Este ze patris k tym co pochopili kolka bije na osud.cz ovce ktore tam stale ostavaju sa zenu do osobneho pekla ale nech je po ich. Kolkych ludi zobudime sa uvidi ale urcite nie vsetkych.
Vdaka za pochvalu nasej prace v tvojom clanku a nech sa ti aj nadalej dari ;-)
S pozdravom
Milos Elderx

Willant Zoltán řekl(a)...

Áno súhlasím je to tak ide o podvod, ide o DUCHOVNÝ podvod a treba použiť všetky moderné prostriedky bojovať proti tomuto!

Tu fiktívna historka. ;-) http://sturovo.com/drupal/node/327 Podobnosť čisto náhodná! :-D Alebo stačí kliknúť na meno. ;-)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za vyjádření pocitů, které jsem i já před časem cítila, i za odvahu se kterou propagujete stránky, které s informacemi nekupčí. Přeji vá už jen radostná rána a veselou mysl.
Eva Zýmová

Anonymní řekl(a)...

Krásný text, od človíčka, který ví, o čem píše. Ne vždycky bude Vaše stezka suchá a rovná, ale přeju, ať je Vám na ní vždycky do zpěvu. *Jarin. :-)

Martin Lipocky řekl(a)...

Tak tento článok je excelentný, priamo od človeka, ktorý prežil negatívne účinky tohto webu, ja hovorím - tejto duchovne prázdnej sekty, ktorá bezohľadne šíri zlé čierne negatívne správy a hovorí tomu svetlo. Kto za takéto služby platí, naozaj potrebuje pomoc. Ako dostať tento článok medzi doterajšie platiace osudovce?

Nájdi svoj vlastný zmysel života - pracuj, modli sa či medituj, hľadaj vlastný vnútorný pokoj. Ty už gurua nepotrebuješ. Sám život a vlastné vedomie ťa naučili. Nech sa ti darí.
:-*
Martin Lipocký

Anonymní řekl(a)...

Mila Abeni, dekuji za pekne napsany clanek. Mam podobnou zkusenost a jsem stastna, ze je temna zima za mnou a mohu se tesit ze zariveho jara :-)
At se Vam dari! Simona Hansal

abeni řekl(a)...

A já si říkám odkud jdou všichni ti lidi... a vidím že z fejsbuku... a tak si povídám co mám společnýho s fejsbukem... A on tam je odkaz :-). Díky všem, jste moc milí.

BTW - ten FB link je pošramocenej v textovým (vede na komenáře) i obrázkovým (to je Lumenky obrázek, který mám v odkazech) náhledu. Iluminátský vliv asi :-)

Ilumináti řekl(a)...

Pridaj sa medzi Iluminátov a budeš v obraze. :-) Občas sranda, občas zlosť že hlúposť prekvitá a nič s tým neurobíme ale vždy a za každým sloboda názoru bez zastrašovania. Zase stačí kliknúť len na názov. :-)

Anonymní řekl(a)...

Osud.cz prakticky nenavštevujem už niekoľko rokov, pričom som bol jedným z predplatiteľov. Tiež som doslova hltal všetky, použijem český výraz, "žvásty" pána Maška, až kým som nezískal nadhľad, ktorý mi poskytli hlavne iné zdroje. Osud sa prestal vývíjať, aspoň tým správnym smerom, zatiaľ čo jeho návštevníci sa vyvíjať začali. A tak skôr či neskôr zanikne. Dnes už je dostatok kvalitných zdrojov informácií. Nie je to len Osud a Matrix 2001. Dnes si už môžeme vyberať. A aj si vyberáme.

jm řekl(a)...

Napsala jste to dojemně, ale je vidět, že už jste OSUD.cz dlouho nečetla. A nikdy nepochopila. :) Ale to je každého věc, OSUD.cz určitě není čtením pro všechny a nikdy nebyl... do lesa nesmí ti, co se bojí, neboť les je tak černý a temný.. nebo nabíjející a voňavý? Jak pro koho, že?

Co se týče naší čtenosti, obávám se, že si budete na náš konec muset ještě dlouho počkat. Naše čtenost totiž roste. :) Díky tedy všem, kteří na tom vytrvale pracuje, přestože si myslí, že nám svou činností ubližují. Je to ta nejlepší - a hlavně nejlevnější propagace. Spousta lidí se jde totiž sama podívat a sama zhodnotit.. naštěstí mají své názory a nepotřebují nic předžvýkávat od kohokoli.

Ať se Vám daří, v úctě,
jiří maria mašek, šéfredaktor OSUD.cz

Anonymní řekl(a)...

ze " šéfredaktor OSUD.cz" :D :D :D :D sak to je normalne nadavka :D

Anonymní řekl(a)...

Sdílím stejný názor se slečnou, sic nejsu předplatitel, myslím si že i tak poznám, že na tom webu, o kterém tu všichni píší není něco v pořádku. Nevím, co to je, ale nějak to ty lidi vtáhne, a těžko se pak dostat odtud/odněj ven. Asi je to v lidské povaze, jako závislosti. No jinak gratulace:)slečno, 2 body pro vás, to čti vo je extrémně čtivé, a ta píseň, je nepopsatelně krásná, taková jiná.

Přeju jen vše nej a více takových článků a lidí! mojmas

Anonymní řekl(a)...

Pán Mašek transformace je sviňa a má pod pokličkou samé prekvapenia. Však uvidíte sám ;-) Director of Project Management stránok osud.biz ;-) Jednoznačne máme ale radosť že po nás snoríte. :-))))

Diskuse o Maškovi odkaz... řekl(a)...

Doporučuji prečíst! Moc zajimavé ;-)

Anonymní řekl(a)...

Osud.cz není rozhodně nabíjející a už vůbec ne voňavý, je to energetický vysavač po všech stránkách. Apokalypsa snad opravdu nastává a odhalení se blíží. Nemám už o lidi strach, kdo prokoukl pana Maška, zvítězil. Hodně štěstí všem :-)

Anonymní řekl(a)...

Nikdy jsem za informace na internetu neplatil a lidí, kteří to dělají, se dobrovolně připravují o svobodu volby. Vždy je dobré mít více informačních zdrojů, čímž se zmenšuje pravděpodobnost, že budu zmanipulován. Osud.cz ale neodsuzuji, protože obsahuje i kvalitní informace, ale člověk musí umět si vybrat. Takže jestliže někdo nadává na Osud.cz a na pana Maška, měl by se spíš zamyslet nad sebou. Na Osudu.cz je hodně negativních informací, ale není to proto, že by si je pan Mašek vymýšlel, ale bohužel realita dnešního světa je prostě taková a slabší povahy tuto záplavu negativity neunesou. Rozhodně není řešením před skutečností zavírat oči, ale tyto informace by měly sloužit k tomu, aby se lidé probudili a spojili se a společně se zlu postavili. Takže Osud.cz - přes některé problémy - vidím spíš pozitivně, ale chce to umět s informacemi zacházet: tj. používat mozek a informace si ověřovat.
Větší problém mám s "Alternativním osudem", který ve snaze negovat Maškův Osud se dopouští zkreslování informací. Konkrétně mám na mysli tzv. chemtrails. Autoři článků o chemtrails na AO se v problematice evidentně neorientují a čtenáře jenom matou. Kromě toho AO na Osudu.cz nechutně parazituje, což je podle mě hyenismus.
Jinak tento blog se mi docela líbí a vzdáleně mi připomíná stránky http://karolinaloskotova.blog.cz/
Té dívence, která stránky tvoří, je teprve 18 let. Mimochodem, je to velká příznivkyně Maškova Osudu. :-)

Zdraví

Ladislav Kopecký
http://free-energy.xf.cz/

Anonymní řekl(a)...

Parazitismus je vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit čili cizopasník) má zisk a druhý na něj doplácí (hostitel). Parazit se může živit buďto tkáněmi samotného hostitele (aniž by ho sám o sobě zabíjel), nebo se přiživovat na jeho potravě či jinak profitovat z hostitelova organismu nebo jeho činnosti a snižovat přitom jeho fitness (zdatnost).
To mluví za vše, AO žádný zisk nemá, tudíž není parazit. Osud.cz si dává na své stránky články cizích autorů, kteří o to ani mnohdy nestojí, nebo o tom ani nevědí a za to chce peníze. KDO JE TEDY PARAZIT? Přirovnávat tento blog ke stránkám nevyrovnané sebestředné egoistické dívenky je přinejmenším hloupé. Ale ano, vrána k vráně....

Anonymní řekl(a)...

"Na Osudu.cz je hodně negativních informací, ale není to proto, že by si je pan Mašek vymýšlel, ale bohužel realita dnešního světa je prostě taková a slabší povahy tuto záplavu negativity neunesou."
Pane Kopecký, teda fakt by mě zajímalo, odkud máte ty informace, když tvrdíte, že za ně nikdy neplatíte. Jak můžete posuzovat něco, co jste nikdy nečetl :-o.
Pro doplnění vašeho vzdělání, když už chcete být cool :-D
Hyenismus:
• neúcta k mrtvým

• využívání neštěstí druhých

• surovost, bezcitnost, bestialita

www.osud.biz řekl(a)...

Pán Kopecký píše o webe http://osud.biz Vlastniť doménu s názvom podobným nie je trestné nijako nezákonné. Mať iný názor na chemtrails tiež nepodlieha trestnoprávnemu konaniu. Pánovi Kopeckému vadí jedine nemoderovaná diskusia a z toho plynúce následky ktoré sú takéto:

"Lidí je hodně, zájmů také, proto hodně různých článků. Z toho se nejlíp pozná, co lidi nejvíc zajímá a díky těmto informacím se dá web vylepšovat. On je tu trochu problém, že se hodně lidí snaží tento web navléknout do nějaké uniformy, nebo dresu, jenže to nebylo záměrem. Šlo o to vytvořit prostor pro diskuse nad tématy, nad kterými se na jiných webech diskutovat nedá, jelikož jejich provozovatelé, navlečeni v dresu jakoukoli diskusi a polemiku potírají. S tím souvisí i výběr názvu těchto stránek, protože na Osud.cz je to asi nejmarkantnější, já sám jsem byl z Osud.cz „odejit, aniž bych použil cokoliv, co by vypadalo jako napadení, vulgarita, nebo agrese, jen jsem kladl otázky. Prakticky na každou mou otázku připadalo 3-4 vyloženě sprostých napadení ze strany příznivců Osudu. Považuji na základě těchto zkušeností šéfredaktora zmíněného webu za zbabělého, ale nebezpečného manipulátora a myslím, že tyhle stránky jsou přiměřenou protiváhou. Chce to čas, bude to lepší."

Stalo sa len toľko, že v rôznosti názorov a v slobode slova praskli nervy pánovi Kopeckému. On ten pán totiž potrebuje server kde môže uverejniť súkromnú poštu druhých, čím porušuje nie len dobré mravy, ale aj zákon o ochrane osobnosti a listové tajomstvo. Dnes už rozšírený zákon o telekomunikačnom tajomstve. Samozrejme sme sa voči činom tohto serveru, konkrétne orgo-net.blogspot.com asi 4-5 ohradili a žiadali nápravu veci. ANI JEDEN KOMENTÁR z našich tam nebol uverejnený! Všetky komentáre boli slušné a len žiadali vysvetlenie a dôvod prečo server porušuje zákon. A na takomto miestečku sa pán Kopecký cíti ako doma!

Pán kopecký s webom orgonet porušil zákon o 195/2000 Z.z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov § 8 Telekomunikačné tajomstvo. 3. Predmet telekomunikačného tajomstva možno sprístupniť len osobe, ktorej sa týka, štátnemu orgánu oprávnenému na zabezpečenie obrany štátu a bezpečnosti štátu, vyšetrovania, zaisťovania a stíhania trestných činov alebo neoprávneného používania telekomunikačného zariadenia podľa osobitných predpisov. Bohu žiaľ taký nadáva na nás, čo si veselo porušuje zákony, nadáva na web stránku kde len chúďatko neobstál s nervami v diskusii... smutné! Aby sme vedeli o čo ide ide presne o toto: http://orgo-net.blogspot.com/2010/12/chemtrails-zatloukat-zatloukat.html

Od 25.2.2011 máme otvorený web. Každý kto sa registruje sa stáva automaticky autorom. Ako admin ručím za to že Pán kopecký u nás autor nebude, pre hore uvedené skutočnosti. Nerád by som riešil problémy so so zákonom aj keď sa našťastie v tom trochu vyznám.

Môj názor na osud.cz, orgonet, matrix a pod. som už vyjadril viac krát. U nich sa cenzuruje u nás nie. To bol dôvod nášho vzniku. to že sme využili marketingový ťah názvu osud, nám síce môžete o hlavu obúchať ale nie je to nezákonný postup.

Do diskusie zasahujeme len ak ide o evidentné porušovanie zákona krajín SR a ČR. Každý si môže slobodne vybrať kam sa pridá. Kto sa u nás necíti dobre nech ide tam kde je už na veci a dianie sa vo svete ucelený šablónovitý názor. Bohu žiaľ mi túto službu neposkytujeme.

S pozdravom Malwerick Chan www.osud.biz

jm řekl(a)...

Samo o sobě je naprosto signifikantní, že lidé, kteří zde obhajují osud.biz se bojí představit a píší většinou anonymně, včetně administrátora Malwericka Chana. Čeho a koho se bojíte? :) Vše ostatní je kupa lží a nesmyslů, vyplněných jejich závistí a neumětelstvím. Ani doménu si pořádně vymyslet neumí, jen neustále na někom parazitují, pan Kopecký to napsal zcela dobře. Vždy budu říkat své názory nahlas a pod svým skutečným jménem a obličejem. Každý, ať si vybere. Zpravidla to, z čeho viníme druhé, je přímý pohled do našeho nitra. Z tohoto pohledu má partička kolem všech těch alternativních a čínských rychlokvašných kopií Osudu sama se sebou hodně práce.. ale dříve či později si to uvědomí i oni.

V úctě,
j. mašek

Malwerick Chan řekl(a)...

Ty Malwericka veľmi dobre poznáš a on teba, aký si bezcharakterný človek. Ty si hlavne na vine, že som Malwerick. Veľmi dlho som sa s tebou bavil slušne a bolo to totálne o ničom. Ty nemáš názory ale biznis a to je obrovský rozdiel. Ak pôjde do tuhého ja viem, že pôjde a ty sa budeš topiť, strhneš každého koho len vieš. Preto len tvoj Malwerick :)

Áno parazitujeme na tebe a je nám dobre. Vďaka nášmu parazitovaniu si prišiel o asi 45 000 a to je fajn! Parazitovať budeme naďalej. Bola to naša voľba. Naša voľba vznikla vďaka tebe a nie zo dňa na deň. Máš krátku pamäť alebo čo? Nevieš ako si sa zbavoval oponentov, alebo len takých čo mali iný názor? Nie hulvátov si vyhadzoval! Všetci tvoji vydedenci sa zišli na osud.biz. Ďakujeme za to! Je len tvoje nešťastie, že sa našiel aj taký čo technicky a aj manažmentom spojil týchto ľudí. Ďakujeme ti za to! Stretli sa tu výborný ľudia, schopný samostatne myslieť a nie riadiť sa krávovinamy akéhosi šéfredaktorka alias GURU Máša.

Mám celkom radosť že si zase vliezol kde nemôžeš robiť cenzúru. Ak máš odvahu prosím diskutujme ale skočíš ako pod videom v diskusii respekt.cz! Si obyčajný manipulátor čo zneužíva strach ľudí vo svoj prospech. v tomto článku sa situácia podobá na teba. Nezabúdajme že je to len fiktívny príbeh heheh!

Pozdravuje ťa tvoj Kamoš čo pozná veľmi dobre autora článku a je IT technik...a aj niečo iné. Čudoval by si sa do koho si si kopol. ;-)

abeni řekl(a)...

Pane Kopecký,
jako čtenář informačních alternativ byste měl o relativitě REALITY něco vědět. Považovat ji proto za jaksi negativní a apriorně "prostě takovou" je hodně 3D :).

Na chemtrails nemám názor. Hodně jsem si dneska početla v diskuzích na osud.biz a mrzí mě, že na obou stranách převažují emoce a osobní napadání oponentů. Ale je tam velký potenciál a pár rozumných lidí, jejichž argumentace mě svou věcností těší.

Pánové výše mají pravdu v tom, že zveřejňovat bez komerčního záměru informace jinde přístupné jen po zaplacení nelze označit za parazitování. Principiálně mi nevadí zpoplatňování nějaké informační hodnoty. Měla by být ale originální, ne převzatá od někoho jiného, kdo ji v dobré víře na internetu zveřejnil. Tomu zas říkám parazitování já.

Blog Alue znám velmi dobře. Od dob kdy měla do sta návštěv denně :). Svého času jsem tu měla i banner, ale sundala jsem ho. Někdy se v jednom člověku koncentruje mnoho dobrého... když k tomu ale chybí pokora, je bolest tomu jen přihlížet. Občas tam ale ráda kouknu i dnes, má někdy moc chytré postřehy a přála bych si mít v jejím věku schopnost předat tolik věcí. Zpětně se mi zdá, že jsem se zabývala jen blbostma :).

Díky za návštěvu

Stanovisko stránky OSUD.BIZ řekl(a)...

ANONYMNÝ KOMENTÁR: "Malwerick Chan řekl(a)...Ty Malwericka veľmi dobre poznáš a on teba, aký si bezcharakterný človek. Ty si hlavne na vine, že som Malwerick. Veľmi dlho som sa s tebou bavil slušne a bolo to totálne o ničom." NIE JE oficiálnym stanoviskom stránky OSUD.BIZ Bol napísaný niekým kto asi fandí nám a zároveň má prístup do platenej sekcie osud.cz. Ide o tento článok: http://www.osud.cz/tezke-casy-ctenari-jste-tu-jeste je to názor iného. Z veľkej časti pravdivý ale stránka OSUD.BIZ nemá v záujme nikomu škodiť!

Toto sú nevýhody nemoderovaných diskusií. Pravdou je ale mnohé čo autor pod nickom Malverick uviedol.

Anonymní řekl(a)...

to je tedy síla..., ač nejsem vůbec příznivec pana Maška a jeho stránek (jsem bývalý platící čtenář), to co zde předvádíte je jen reakce vašeho uraženého ega.
Myslím že máte problém přijmout lidský svět takový jaký je - a to není nic, na co by Člověk mohl být pyšný.
V dnešní době máte asi tyto možnosti:
- můžete se utápět v depresích z Reality
- nebo si vzít z toho svinstva ponaučení - a ne se tím nechat ovládat a Realitu si částečně přizpůsobit
- a nebo zavřít oči a žít v iluzi jak je vše OK (jinými slovy připouštíte jak jste neschopní, že za vás musí rozhodovat jiní , kteří tomu prý více rozumí - zatím většina z vás)
Pen

govind řekl(a)...

Abeni,
ty jsi aktem "skoncovala jsem s osud.cz" v sobě probudila kritickou mysl. Do strachu jsi se propadla díky absenci kritiky. Je jen na tobě, na čem chceš být závislá a čím se necháš ovlivňovat. Jsi na správné cestě. Jen tak dále...

Hledání oběti je v tomto případě zbytečný akt a je poháněné emocemi. Když už chceš být na někoho naštvaná, buď na sebe, protože za tvoje konání jsi odpovědná pouze ty. Mašek tě tentokrát posunul, protože jsi začala kriticky uvažovat. Cesta růstu není sladká, hedvábím ložená, od někoho připravená. Musíš si jí sama vyšlapat.

Unknown řekl(a)...

Moc hezký článek, autorko fandím a po podobné zkušenosti, jakou máš Ty, naprosto souhlasím. Nicméně, přesto se důvodně obávám, že na světě se líhne nevídaný prů...švih. Sponzorování ,,imperia" pana Maška však těžko světu pomůže. Domnívám se, že pan Mašek, stejně tak jako ony zločinné korporace, proti kterým tak brojí, na tomto průšvihu úspěšně parazituje, živí ho a takvůbec atakpodobně, zkrátka nedělá nic, čím by ztrácel čas někdo, kdo chce pomoci světu a otevřít lidem oči.
Ještě bych ráda zmínila páně Chvátala a matrix, což je totéž v bledězeleném, ne tak štvavé a asi i autorsky původnější, pravdaže..ale efekt vyjde nastejno a ztráta času je skoro ještě větší, z mého úhlu pohledu.

Unknown řekl(a)...

Začetla jsem se do článků, co jsou tu na ně odkazy a v průběhu mě napadlo vznést tu ještě jeden dotaz, otázku, na kterou neznám odpověď. Co to je, ta ,,transformace vědomí" o které se všude možně píše a rozpráví?
Mě zastihlo téma a prožitky transformace asi dva roky předtím, než jsem narazila na tyto internetové media a zjistila jsem, že to popadá spousty lidí a že to má být cosi kolektivního.
Tedy, v nejmenším nezpochybňuji fakt, že duši lze transformovat. Nicméně, nebylo ono to tu vždycky? Co když jen to, že je dostupný internet, způsobilo, že nastala ,,kolektivní vlna transformace?" Když se někdo transformoval v 17.století, tak to dělal potichu doma a ani ho ennapadlo to někde troubit, už proto, že chtěl celou věc přežít...a měl i jiné důvody. Alchymisté nabádají, hlavně držte jazyk za zuby...atd atd.
Jak to tedy vlastně je dnes?Jsem velice zvědavá na reakce...já tu odpověď fakticky netuším.

Anonymní řekl(a)...

Jak to tedy vlastně je dnes? = Mať odvahu - vedieť - konať - mlčať.

Anonymní řekl(a)...

Nezvažujete podat trestní oznámení? Šíření poplašných zpráv, podvody s prodejem údajně zázračných kartiček a jiných ezo serepetiček na přednáškách Maška, Koukala a Alušky - to už na trestní oznámení rozhodně je.

Okomentovat